Dinamo našao novog golmana, u igri bio i Šehić

Austrijanac dolazi na Maksmir

Dinamo našao novog golmana, u igri bio i Šehić

U Dinamu se, kako stvari stoje, već privikavaju na život bez Dominika Livakovića.

Livaković je u prethodnoj sezoni pružao odlične partije na golu Dinama, a to, naravno, nije promaklo ni klubovima iz najjačih liga i sve je izglednije da će mladi golman ovog ljeta napustiti Maksimir.

Mediji u Hrvatskoj ranije su najavili da će u Dinamovu blagajnu najvjerovatnije kapnuti 7,5 miliona eura odštete, i to od Montpelliera, a u slučaju takvog raspleta trener Nenad Bjelica već ima drugu opciju.

Premda se iskusni Danijel Zagorac nadao da će Livakovićevim odlaskom konačno postati prvi golman 'modrih', u klubu su se navodno okrenuli dovođenju Austrijanca Heiza Lindnera koji je trenutno bez kluba nakon što je raskinuo saradnju sa Grasshopperom.

Dinamu je isplativ jer bi u 'modri' dom došao potpuno besplatno za razliku od našeg Ibrahima Šehića koji je također na radaru šampiona Hrvatske.

"Maksimirsko društvo se raspitivalo i za Šehića. On je trenutno član Erzurumspora, ugovor mu ističe sljedeće godine, a bivši golman Željezničara, Mersina i Qarabaga ima još dosta ponuda, čini se i od jačih klubova od Dinama", pišu Sportske novosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Lindner bi svakako bi pojačanje za Dinamo s obzirom da je prvi golman Austrije, a branio je i u pravim klubovima kakvi su bečka Austrija, Grasshopper i Eintracht iz Frankfurta. Pritom ga odlično poznaje i trener Bjelica koji o njemu ima jako visoko mišljenje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hare
Pravim klubovima?
4 0
K79
ima ponudu od Bureklispora !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi