Blažević i Carlos Fabian pojačat će konkurenciju za derbi protiv Sarajeva

Riješena papirologija za dvojicu bočnih igrača

Lijepe vijesti za Zeničane: Carlos Fabian i Blažević u konkurenciji za derbi protiv Sarajeva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će dočekati ekipu Sarajeva u derbiju 2.kola Premijer lige BiH. Biće to duel starih rivala, koji će sigurno privući veliki broj gledatelja na Bilinom polju.


Zeničani su kao i gosti s Koševa sezonu otvorili s pobjedom, tako da u dobrom ozračju dočekuju derbi u Zenici. Lijepa vijest za Zeničane, odnosno za stručni štab i navijače jeste što je stigao i certifikat za Carlosa Fabiàna Leòna Filipetta, koji je pojačao Čelik prošle sedmice. On je u redove crno-crvenih došao iz Paragvaja na posudbu na godinu dana. Ovaj igrač stekao je pravo nastupa, tako da će biti u konkurenciji za meč protiv Sarajeva.

Drugo pojačanje za stručni štab jeste što je riješena papirologija i za Antu Blaževića, koji se po riječima stručnog štaba otkrovljenje priprema i to na poziciji desnog beka. Ovaj 23-godišnjak prošle je zime došao na Bilino polje, ali u proljetnom dijelu nije pokazao mnogo, odnosno nije imao ni mnogo prilike za igru. Dolaskom Hasana Ozera, ovaj bivši igrač Hajduka prekomandiran je na poziciji desnog bočnog, gdje se veoma dobro na pripremama, a svojom igrom u drugom poluvremenu u duelu protiv Olimpica na Bilinom polju oduševio je sve navijače Čelika.

Jedini igrač koji protiv Sarajeva neće biti u konkurenciji za utakmicu, jeste Ševkija Resić, koji je na Pecari dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te će pauzirati protiv Sarajeva. Ovaj mladi igrač i da nije dobio crveni karton protiv Širokog, ne bi mogao igrati protiv Sarajeva, jer su se tako dogovorili klubovi prilikom posudbe ovog mladog igrača ekipi Čelika.

Od danas u prodaju su kao što smo pisali puštene i ulaznice za derbi starih rivala, tako da se u nedjelju očekuje još jedan spektakl na Bilinom polju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.