Velež na pragu novog pojačanja

Nekadašnji lijevi bek Željezničara sutra potpisuje za Rođene? · Saznajemo

Endin Čaušević

FK Velež jutros je objavio da je Kosta Manev novi igrač mostarskog kluba, a čini se da on neće biti zadnje pojačanje ovog ljeta.

U stručnom štabu Rođeni su se nakon prvog kola suočili s realnošću, zapravo vidjeli da postojeći igrački kadar ne može odgovoriti izazovima Premijer lige. Odlučili su prije svega dovesti pojačanja u zadnjoj linji.

Jutros je Velež objavio da je Manev potpisao ugovor na godinu dana, a ovaj makedonski igrač će biti pojačanje na štoperskoj poziciji. Nakon što je doveden štoper Rođeni su sada u potrazi za lijevim bekom.

Kako neslužbeno saznaje SportSport.ba iz Veleža su razgovarali s nekoliko imena, a najbliže dolasku u ovaj klub je Yani Urdinov. Ovaj fudbaler bi sutra trebao stići u Mostar na završnu rundu pregovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Urdinov ima iskustva igranja u Premijer ligi jer je godinu dana nosio dres Željezničara. Makedonac je za Želju nastupao 2013. godine, a zatim je otišao u poljski Widzew Lodz.

Prethodnih angažman Urdinov je imao u slovačkom Ruzomberoku za koji je igrao godinu dana, ali je postao slobodan igrač na kraju prošle sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.