Fajić obradovao navijače FK Velež: Još uvijek osjećam bolove, ali igrat ću barem pola sata

Sjajne vijesti za navijače mostarskog kluba

Fajić obradovao navijače FK Velež: Još uvijek osjećam bolove, ali igrat ću barem pola sata

Najbolji igrač Veleža iz prošle sezone i prvi strijelac u Prvoj ligi Federacije Nusmir Fajić obradovao je navijače Veleža pred veliki derbi protiv Zrinjskog.

Podsjetimo, Zrinjski i Velež će u nedjelju navečer Pod Bijelim brijegom odigrati veliki derbi grada Mostara, a za ovaj susret, barem donekle, će biti spreman Fajić.

Podsjetimo, on je susret prvog kola Premijer lige protiv ekipe Mladost Doboj Kakanj propustio zbog kartona, a ujedno je bio i povrijeđen.

Danas poručuje da još uvijek osjeća bolove, ali da će biti spreman da odigra makar pola sata derbija.

"Nakon tri godine opet se igra gradski derbi. Sigurno je da smo spremni, znamo šta ta utakmica znači. Svaki igrač će dati 120 posto svojih mogućnosti. Nadam se da će rezultat biti pozitivan i da ćemo obradovati naše navijače nakon poraza u prvom kolu".

O povredi kaže sljedeće:

"Na početku nije izgledala tako teško, ali evo i nakon 10 dana ja osjećam male bolove. Treniram posebno, ali bit ću spreman da odigram barem pola sata derbija", kazao je Fajić.

Pomoćni trener, koji obavlja funkciju glavnog trenera do 27. jula, Mustafa Kodro kaže kako Zrinjski ima širok izbor igrača, ali da njegovi igrači ipak vide priliku Pod Bijelim brijegom zbog umora igrača Zrinjskog koji igra u ovim trenucima na dva fronta.

"Pa sigurno da tu vidimo našu šansu, ali Zrinjski ima širok izbor igrača tako da su spremni na te stvari, ali mislim da bi to mogli iskoristiti", rekao je Kodro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Velež će na susretu Pod Bijelim brijegom predvoditi prvi trener Ibro Rahimić kojem nakon čak četiri mjeseca ističe suspenzija Nogometnog saveza.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Igrač ako nije 48 sati prije utakmice spreman 100%, nema od toga ništa. Možda protiv Gračanice, Igmana ili Bosne, ali protiv jedne respektabilne europske momčadi je to igrač manje.
4 3
Mostar
0-1 Fajic M.U.S.V.D.G
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi