Ulice poplavljene

Veliko nevrijeme u Mostaru: Odgođen početak skokova, šta će biti sa derbijem?

Samir Mlaćo

Jako nevrijeme zadesilo je Hercegovinu. Kiša praćena vjetrom poplavila je ulice Mostara, a došlo je i do nestanka električne energije.

Ulicama Mostara nastava je velia gužva, a odgođen je i početak tradicionalni 453. visinski skokova sa Starog mosta. Planirano je da počnu u 16 sati, a novi termin je 16:30 sati.

Večeras u Mostaru igraju Zrinjski i Velež, te se nadamo da će se vrijeme popraviti i da će publika u velikom broju doći Pod Bijeli brijeg.

Pobjedu Veleža obilježio i incident

Računajući sva takmičenja bit će to 33. duel dva mostarska kluba u periodu poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Rođeni su pod Bijelim brijegom do sada slavili samo jednom, bilo je to u septembru 2011. godine. Taj susret obilježili su navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U meču 1/16 finala Kupa Riad Demić je postigao gol u 93. minuti, nakon čega su navjernije pristalice Plemića utrčale u teren te su počeli ganjati igrače Veleža u namjeri da se s njima obračunaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.