Na Bilinom polju i pod Bijelim brijegom dva spektakla u najavi

Danas se igraju preostali mečevi 2. kola Premijer lige

Na Bilinom polju i pod Bijelim brijegom dva spektakla u najavi

A. Čaušević

Drugo kolo Premijer lige bit će kompletirano danas i to sa dva spektakla u najavi. U Zenici će snage odmjeriti stari rivali Čelik i Sarajevo, dok će u Mostaru gradski derbi igrati Zrinjski i Velež.

Za oba duela vlada veliko interesovanje, a nema dileme da će tribine zeničkog i mostarskog stadiona biti krcate obzirom da se radi o sudarima ljutih rivala.

Stadion pod Bijelim brijegom bit će poprište 27. međusobnog duela Zrinjskog i Veleža, prvog ligaškog obračuna nakon tri godine. Do sada su uspješniji Plemići sa 14 pobjeda, dok Rođeni imaju osam trijumfa.

"Mislim da je naša ekipa kvalitetnija od Veleža, iako imamo respekt za njih. Bili su prvaci Prve lige FBiH i ušli su u Premijer ligu s velikim ambicijama. Imamo kvalitetniji roster, igramo na domaćem terenu pred domaćim navijačima i smatramo da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje", kazao je u najavi utakmice Hari Vukas, trener Zrinjskog.

"Očekujemo jednu tešku utakmicu, respektujemo Zrinjski, znamo da imaju širok kadar, ali sigurno neće moći primijeniti deset igrača i da će se osjetiti umor. Znamo sve njihove kvalitete, nisu ekipa bez mana, a mi ćemo se nastojati predstaviti u najboljem svjetlu. U derbijima forma ne znači ništa, tu jedna sitnica može odlučiti. Pokušat ćemo napraviti dobar rezultat", riječi su Mustafe Kodre, pomoćnika trenera Veleža Ibre Rahimića koji bi večeras konačno trebao sjediti na klupi Rođenih.

Ništa manje neće biti zanimljivo ni na Bilnom polju. Čelik je sezonu otvorio gostujućom pobjedom nad Širokim Brijegom, sada igra protiv aktuelnog prvaka što su odlične pozivnice za zeničku publiku da ispune tribine.

"Igramo protiv najbolje ekipe na domaćem terenu gdje očekujemo dosta naših navijača. To me mnogo uzbuđuje i ovo će biti moj prvi susret s navijačima Čelika. Vjerujem da će stadion biti pun jer je ovo važna utakmica i da će biti tu da nas podrže. Naš dobri početak sezone želimo nastaviti i u narednim utakmicama”, rekao je trener Čelika Hasan Ozer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je sredinom sedmice sa 3:2 pobijedilo Goražde, a večeras neće nastupiti u najjačem sastavu obzirom na izostanke Amara Rahmanovića i Mirka Oremuša, dok su neki igrači povrijeđeni od ranije.

Meč u Mostaru počinje u 20 sati, a onaj u Zenici pola sata kasnije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RobijasZe
BANUJTE ME BOLI ME KURAC, AL' OVI SUPCI KOJI VODE SPORTSPORT.BA SVE RADE ZA JEBENO SARAJEVO I ZELJU. GLEDAM SAD ONAKO OVE KOMENTARE I LAJKOVE, I NA POJEDINIM KOMENTARIMA JE BILO LAJKOVA PODRSKE, A ODJEDNOM SVE KAO SPAM. PA MATER VAM JEBEM AKO JA LAJKAM POST NEKOG STO MI SE SVIDJA, KOJI VAM JE KURAC PA GA MIJENJATE???
0 24
RobijasZe
ZENICA JE VEC NA NOGAMA ! "CAPAJEBO" I HORDASI, CEKAMO VAS !
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije