(Foto: EPA)

Minimalno je mjesec dana van terena

Kolika pauza čeka Luku Jovića?

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović zadobio je povredu u utakmici protiv madridskog Atletica.

Jović je odigrao samo pola sata u blamaži svog tima (7:3), a igru je napustio nakon sudara sa golmanom Atletica Janom Oblakom.

Srbijanskom fudbaleru je stradao desni zglob. Radi se o veoma ozbiljnoj povredi i Jović će propustiti početak sezone.

Iako još službenih potrvrda nema, pretpostavlja se da će pauza biti duža od mjesec dana i nema šanse da će on biti spreman za početak sezone 17. augusta protiv Celte.

Naravno, očekuje se da on propusti još neke utakmice na početku nove sezone u La Ligi i to će biti sasvim sigurno veliki udarac za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će do početka sezone igrati još nekoliko pripremnih utakmica. Prvo im u utorak slijedi duel Audi kupa u Minhenu, gdje ih čeka duel protiv Tottenhama.

Dan kasnije igrat će sa pobjednikom ili poraženim iz duela Bayern - Fenerbahče.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.