Ramos frustriran nakon blamaže: Mi smo igrali kao da je prijateljski meč, a oni kao da je finale
Ramos je bio jako ljut

Kapitenu Reala je teško pao poraz od Atletico Madrida

Ramos frustriran nakon blamaže: Mi smo igrali kao da je prijateljski meč, a oni kao da je finale

S. Pašalić

Real Madrid je sinoć doživio pravu blamažu protiv Atletico Madrida.

Iako je bila riječ o prijateljskoj utakmici, niko nije mogao očekivati da će ekipa Zinedinea Zidanea na poluvremenu gubiti sa 5:0 i da će kraj utakmice dočekati sa sedam golova u mreži.

Sigurno da niti jednom navijaču i igraču Reala nije bilo lako nakon završetka, a rezultat je čini se dosta pogodio i kapitena Sergia Ramosa koji je bio frustriran.

"Očigledno se trenutno ne osjećamo dobro. Ovo je tek početak, pripremaju nas da dođemo do najvećeg nivoa. Postoji mnogo načina na koje možete izgubiti, ali ne možemo to raditi kao što je bilo ovo danas"

"Igrali smo utakmicu kao prijateljsku, to je velika razlika, a mi krenemo frustrirano. To je vrlo loš rezultat i moramo pokušati doći do nivoa kojem težimo."

"Ambicija ove ekipe ostaje netaknuta. Osvojili smo dosta toga, ali to je sada u prošlosti. Moramo zaboraviti na ono što se dogodilo prošle sezone, ovo su pripreme prije sezone i prerano je donositi zaključke i procjenjivati stvari. Moramo trenirati kao i svaki dan i postepeno ćemo doći do najbolje forme i prihvatiti izazove nove sezone."

"To je razlika u nogometu. Igrali smo prijateljsku utakmicu, a oni su u nju ušli kao da je finale. Taj intenzitet moramo donijeti u svaku utakmicu. Oni su nas dobili u smislu intenziteta, lopti iz drugog plana, pritiska i bili su oštri ispred gola i danas."

"Na kraju, oni su i dalje naš direktni gradski protivnici, a svaki navijač Reala će biti frustriran kao što smo mi jer ne možete ići kući sretni nakon gubitka"

"Mi smo u formi da pokušamo postići najbolje što možemo i izvući ćemo zaključke kada LaLiga počne i počeli smo igrati takmičarske utakmice.", rekao je Ramos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Ramos se ponovo buni 7:3
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi