Courtois bi mogao biti van terena i do mjesec dana

Glavobolje za Zinedinea Zidanea

Bolnica u Real Madridu: Thibaut Courtois je novi igrač na listi povrijeđenih

S. Pašalić

Real Madrid će u utorak u okviru Audi kupa odigrati utakmicu protiv Tottenhama.

Bit će to nova provjera za ekipu Zinedinea Zidanea koji u ovoj utakmici zbog povrede neće moći računati na još jednog igrača.

Naime, Marca prenosi da je prvi golman kluba iz Madrida zadobio povredu zgloba. On nije otputovao sa ekipom u Minhen gdje će Real pored Tottenhama još igrati protiv Fenerbahčea i Bayerna.

Tako se Courtois pridružio Brahimu Diazu i Marcu Asensiju, kao i novim igračima Ferlandu Mendyju i Luki Joviću na spisku povrijeđenih igrača.

Mendy i Diaz bi se trebali vratiti krajem augusta, Luka Jović je povrijedio zglob i još uvijek se ne zna datum njegovog povratka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marco Asensio je prošao najgore te će zbog povrede ligamenata koljena propustiti veći dio sezone. Španski list piše da bi Courtois mogao biti van terena i do mjesec dana.

Keylor Navas, Andriy Lunin i Diego Altube su golmani koje Real još ima i Navas sigurno može zamijeniti Belgijanca, ali sve ove povrede remete planove Zinedinea Zidanea za novu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.