Momenti neprijatnosti za Balea i još jednu zvijezdu Reala

Navijači nezadovoljni

Momenti neprijatnosti za Balea i još jednu zvijezdu Reala

A. Čaušević

Navijače Real Madrida jako boli poraz od Atletica u prijateljskom duelu. Jorgnadžije su slavile sa nestvarnih 7:3.

Los Blancosi su se vratili u Madrid, a danas su Gareth Bale i Thibaut Courtois doživjeli pravu neprijatnost u trening kampu Valdebebas.

Prisutni navijači nisu srdačno dočekali svoje "ljubimce", a najgore su prošli Velšanin i Belgijanac koji nisu omiljeni među zahtjevnim pristalicama kraljevskog kluba.

Bale je već neko vrijeme na izlaznim vratima, ali nikako da ode, dok Courtois od svog dolaska nikako ne uspjeva da opravda status pojačanja.

Inače, Bale danas nije trenirao sa ostatkom ekipe te je jasno da neće putovati u Minhen gdje će Real nastupiti na Audi kupu.

Reprezentativac Velsa je minulog vikenda bio na korak od potpisa za Jiangsu Suning, ali je taj posao propao iz više razloga. 

Zašto je propao transfer Garetha Balea u Kinu?

Iako je sve bilo dogovoreno i čekalo se samo da Velšanin krene put Kine, gdje ga je čekao trogodišnji ugovor vrijedan 22 miliona eura po sezoni, danas je objavljeno kako je transfer propao.

Zna se i razlog zašto Bale već nije krenuo put Kine. To je porodica koja ga je uspjela nagovoriti da ipak ne ide na Daleki Istok.

Tako je 30-godišnji ofanzivac na kraju odlučio da uzme još nekoliko dana kako bi razmislio o svemu. Kinezi međutim nisu odustali i dali su mu rok do 31. jula kako bi dao konačan odgovor.

Porodica bi sa druge strane radije ostala u Evropi. To je dobra solucija i za Real koji bi u tom slučaju dobio i određenu odštetu, pa su mu pustili da sam odluči o svojoj sudbini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je sasvim jasno je to da ga trener Zinedine Zidane ne želi u ekipi i želi da on što prije napusti ekipu koja se priprema za početak nove sezone.

Bale proteklih šest godina proveo u Realu. Osvojio je u ovom klubu sve što je mogao, ali povrede su ga dobro mučile i nikada nije opravdao cijenu od 100 miliona eura koliko je plaćen.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi