Pepe u novom klubu

Jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta stigao na ljekarske preglede: Kesa je rekla sve...

Jedan od najtraženijih fudbalera ovog ljeta, Nicolas Pepe, upravo završava transfer.

Kako su jučer prenijeli engleski mediji, Pepe je odabrao Arsenal kao svoj naredni klub, a danas je stigao na ljekarske preglede kako bi završio transfer.

Tom prilikom su ga naravno fotografi 'uhvatili' ispred Trening centra Topnika, a The Sun je objavio i nekoliko fotografija.

U jednom trenutku, napadač iz Obale Slonovače uhvaćen je kako u ruci drži kesu s grbom Arsenala pa je sasvim jasno da su stvari praktično gotove.

The Sun prenosi kako će Pepe s novim klubom potpisati petogodišnji ugovor, a da će Lille za transfer na ime obeštećenja dobiti 72 miliona funti. To će biti i rekordan transfer u historiji Arsenala.

Zanimljivo, Lille je pristao na to da mu Arsenal isplati odmah 20 miliona funti, a ostalih 52 kroz rate i to u narednih pet godina.

Inače, Pepe je Arsenalovo četvrto pojačanje ovog ljeta jer su u klub prethodno došli William Saliba, Gabriel Martinelli i Dani Ceballos. 

Zvanično predstavljanje najskupljeg pojačanja očekuje se u narednih dan ili dva.

Inače, Pepe je tokom prošle sezone bio pravi hit u francuskom prvenstvu jer je na 38 utakmica postigao čak 22 gola i upisao 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati i to da Topnici s ovim nisu završili pojačanja obzirom da su zainteresovani za Kierana Tierneyja iz Celtica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.