Napadač stigao u London

Otklonjene sve dileme: Pepe u Arsenalovom dresu!

Edmir Škorić

Nicolas Pepe će svakog trenutka postati novi član Arsenala.

Pepe je jedan od najtraženijih nogometaša ovog ljeta, a sinoć se proširila vijest kako je odabrao Arsenal unatoč brojnom interesovanju najvećih klubova Evrope.

Danas je ofanzivac Lillea stigao u London na liječničke preglede, a večeras je procurila i fotografija u dresu Arsenala.

To znači da u Arsenalu trenutno rade prilog uz koji će navijačima zvanično predstaviti svoje najveće pojačanje ovog ljeta.

Zanimljivo, Lille je pristao na to da mu Arsenal isplati odmah 20 miliona funti, a ostalih 52 kroz rate i to u narednih pet godina.

Inače, Pepe je Arsenalovo četvrto pojačanje ovog ljeta jer su u klub prethodno došli William Saliba, Gabriel Martinelli i Dani Ceballos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je prošle sezone u Ligi 1 na 38 utakmica postigao 22 gola i upisao 11 asistencija, a Arsenal ga dovodi kao pojačanje u napadu iako je želja bila i Wilfried Zaha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.