Atmosfera je uvijek paklena

Nestvaran pogled na jedan od najakustičnijih stadiona u Evropi

Admin Čaušević

Akustične tribine i odlični navijači su dobitna kombinacija za savršenu fudbalsku atmosferu. 

Lige petice tek treba da startaju, a evidentno je i da su se i u klubovima zaželjeli utakmica na svojim stadionima.

Tako je Olympique Marseille na društvenim mrežama objavio fotografiju stadiona Veledroma kao najavu prijateljskog duela protiv Napolija.

Pogled iz daljine u kombinaciji sa dimom od baklji na ovaj kultni stadion koji je renoviran za potrebe Evropskog prvenstva 2016. godine izgleda nestvarno. Nije navedeno za vrijeme koje utakmice je zabilježena ova fotografija.

Zahvaljujući fanatičnim navijačima utakmice na Veledromu su nešto posebno, nebitno da li je u pitanju prijateljska ili takmičarska utakmica.

Tako će biti i u nedjelju pošto se očekuje i dolazak velikog broj pristalica Napolija obzirom na blizinu Italije i Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, stadion Veledrom spada u UEFA-inu 4. kategoriju, ima kapacitet od 67.394 mjesta. Izgrađen je 1937. godine, a još je renoviran 1984. i 1998. godine kada je Francuska organizovala Evropsko i Svjetskog prvenstvo.

Rekordna posjeta od 65.252. gledoaca je zabilježena 26. februara 2017. godine kada je Olympique Marseille u klasiku francuskog fudbala dočekao PSG.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.