(Foto: EPA)

Nazvao ga je nakon čega je došao pozitivan odgovor

Ko je nagovorio Dybalu da prihvati poziv sa Old Trafforda?

Midhat Šljivak

Paulo Dybala trebao bi u narednim danima zvanično pojačati ekipu Manchester Uniteda.

Tim sa Old Trafforda je sa torinskim Juventusom dogovorio zamjenu fudbalera, a put Italije će belgijski napadač Romelu Lukaku.

Veliki posao u nagovaranju Dybale da prihvati ponudu i da dođe na Teatar snova ima bivši igrač Uniteda i Juventusa Patrice Evra.

Navodno, upravo je on bio taj koji je nazvao Dybalu i uvjerio ga da je dolazak na Old Trafford pravi potez i da će uživati u Engleskoj.

Argentinac je na kraju navodno i pristao. Sve će veoma brzo biti gotovo, a preostalo je da se Dybala sa Crvenim đavolima dogovori oko plate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United mu nudi 150.000 funti sedmično, odnosno sličnu cifru kakvu je imao i Lukaku, dok napadač traži 210.000 funti.

Ipak, očekuje se da će se ubrzo dogovoriti i na kraju ćemo Dybalu gledati na Old Traffordu, a u Unitedu mogu itekako biti zahvalni Evri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.