Prijateljski susret

Remi FK Željezničar i NK TOŠK na Grbavici

Željezničar je za vikend došao do prve pobjede u novoj sezoni PL BiH, na gostovanju kod Mladosti, a kako bi se adekvatno spremili za derbi protiv Zrinjskog izabranici Amara Osima su danas na Grbavici odigrali prijateljski susret sa TOŠK-om.

Na kraju je duel Željezničara i TOŠK-a završen rezultatom 1:1.

Prvi su zaprijetili domaći i to preko Mujezinovića, ali je golman TOŠK-a dobro intervenisao. Ipak, gosti iz Tešnja ubrzo stižu do prednosti.

Kjosevski je slabo reagovao, a Poturalić pogodio za 0:1 u ranoj fazi utakmice.

Imali su vrlo brzo nakon postignutog gola gosti još jedno sjajnu priliku, ali je ovaj put stativa spasila Željezničar.

Potom je i Željo počeo prijetiti. Dobro su kombinovali Mujezinović i Zajmović, da bi Zajmović pogodio stativu.

Otvoreno se igralo na Grbavici, a Željezničar je u 43. minuti uspio stići do poravnanja. Zajmović se poigrao sa odbranom TOŠK-a, uradio sve sam i sjajno pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu su treneri obje ekipe izmijenili sastave. Tako su Plavi sa Grbavice na travnjak istrčali u sljedećoj postavi: Erić, Stevanović, E. Zec, A. Zec, Sipović, Veselinović, Bojo, Alispahić, Stanić, Osmanković, Sadiković.

Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo uzbuđenja, ali kako je vrijeme odmicalo Željezničar je počeo sve više pritiskati.

Svježije je djelovala ekipa Želje koja je igrala u drugom poluvremenu, ali je i TOŠK odlično stajao na terenu.

U dobroj situaciji se našao Asim Zec, ali je njegov šut ipak otišao pored gola.

Iako je Željezničar imao inicijativu, nije ju uspio pretvoriti u drugi gol, pa je prijateljski meč na Grbavici završen rezultatom 1:1.

Podsjetimo, Željezničar u derbiju 3. kola PL BiH u nedjelju (20:00) dočekuje ekipu Zrinjskog.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - NK TOŠK 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Kjosevski, Salifu, Subašić, Mehić, Pavić, Ramović, Mujezinović, Zajmović, Hajdarević, Bajramović, Drina.

Početni sastav TOŠK-a: Strika, Šehić, Kurdić, Koprivica, Crnomarković, Kitanović, Rodrigo, Škrijelj, Dizdarević, Šabić, Poturalić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.