Srđan Stanić u klubu 200: Igrač Željezničara proslavio veliki jubilej protiv Mladosti

Jedan od zaštitnih znakova Premijer lige BiH

Srđan Stanić u klubu 200: Igrač Željezničara proslavio veliki jubilej protiv Mladosti

E. Čaušević

Fudbaler Željezničara, Srđan Stanić, vjerovatno je jedan od onih koji imaju najzanimljivije priče kada je u pitanju fudbalska karijera.

Stanić je ponikao u omladinskim kategorijama FK Sarajevo, a na ljeto 2006. godine odlučio je da potpiše za Slaviju. U ovom klubu zadržao se samo godinu dana jer je na ljeto 2007. godine prešao u Željezničar gdje je proveo skoro cijelu dosadašnju karijeru.

Ovaj 30-godišnjak je u Želji igrao sve do ljeta 2015. godine kada je prešao u još jedan sarajevski klub Olimpik. No, Stanić se na Otoci zadržao samo pola godine i početkom 2016. godine vratio se u Želju.

Početkom prošle godine Stanić je ponovo spakovao kofere i napustio Grbavicu, te je potpisao za Zrinjski gdje se baš i nije naigrao. U mostarkom timu igrao je samo godinu dana i onda se ponovo vratio u Želju gdje igra i danas.

Stanić je jedan od zaštitnih znakova Premijer lige BiH jer je tu proveo skoro svoju cijelu dosadašnju karijeru. Titule prvaka osvajao je sa Željom i Zrinjskim, a proteklog vikenda na meču protiv Mladosti proslavio je veliki jubilej.

Naime, prema podacima Transfermarkta Stanić je u Doboju kod Kaknja odigrao svoju jubilarnu 200. utakmicu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, najviše nastupa u Premijer ligi upisao je u dresu Željezničara čak 183, dok je 12 utakmica u ovom takmičenju odigrao za Olimpic. Što se tiče Zrinjskog za ovaj klub u Premijer ligi nastupio je na pet utakmica.

Stanić je na 200 utakmica u Premijer ligi uspio postići sedam golova i upisati 19 asistencija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi