U ponedjeljak žrijeb parova play-offa

Koga za protivnika mogu dobiti Sarajevo i Zrinjski?

Edmir Škorić

U ponedjeljak će biti održan žrijeb parova četvrtog pretkola Evropske lige.

Bosna i Hercegovina ima dva predstvnika u trećem pretkolu, pa će tako svoje potencijalne rivale u četvrtom pretkolu saznati Zrinjski i Sarajevo. 

Naravno, našim timovima je sada u glavi treće pretkolo, imaju ispred sebe velike izazove, a ako prođu imat će mogućnost za još velikih utakmica.

Zrinjski nakon velikog slavlja i prolaza protiv Utrechta, igra protiv švedskog Malmea i ukoliko bi prošao, imao bi status nositelja i samim tim nešto "lakšeg" rivala. No, taj "lakši" rival bi mogao biti čak i Torino, mada je teško očekivati da Italijani ispadnu od Shaktyor Soligorska.

Potencijalni rivali HŠK Zrinjski u 4. pretkolu su pobjednici utakmica:

Thun – Spartak Moskva
Torino – Shaktyor Soligorsk,
Universitatea – AEK
Midtjylland – Glasgow Rangers
Molde – Aris
Rijeka – Aberdeen
Norrköping – Hapoel Ber Sheva
Austria – Apollon
CSKA Sofia – Zorya
Lokomotiva Plovdiv – Strasbourg
Mariupol – AZ
Ventspils – Vitoria Guimaraes
Neftchi – Bnei Yehuda

Osam parova nalazi se u šampionskom dijelu žrijeba. Šest poraženih timova u trećem pretkolu Lige prvaka će biti nosioci, dok će se njima pridružiti još dva nenosioca iz trećeg pretkola koji imaju najveći koeficijent.

S trenutnim koeficijentom BATE će biti nosioc, pa bi tako bordo tim za rivale mogao imati jednog od pobjednika iz ovih mečeva:

1. Sutjeska - Linfield
2. Maccabi Tel Aviv - Suduva
3. Ararat-Armenia - Saburtalo Tbilisi
4. Riga - HJK
5. Ludogorets - The New Saints
6. Dudelange - Nomme Kalju
7. Sheriff Tiraspol - AIK
8. Slovan Bratislava - Dundalk

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmice 3. pretkola igraju se 8. i 15. avgusta, a play-offa 22. i 29. avgusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.