FK Sarajevo i HŠK Zrinjski u bubnju: Kad je žrijeb parova play offa Evropa lige?

Bh. predstavnici će vrlo brzo saznati moguće rivale

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski u bubnju: Kad je žrijeb parova play offa Evropa lige?

Bosna i Hercegovina će imati dva predstavnika u trećem pretkolu Evropa lige.

FK Sarajevo je porazom od Celtica u prvom pretkolu Lige šampiona otišao direktno u treće pretkolo Evropa lige, dok je Zrinjski do te faze takmičenja izbacio Akademiju Pandev i Utrecht.

Oba kluba naći će se u bubnju iz kojeg će se izvlačiti parovi za play off utakmice Evropa lige, a žrijeb će biti obavljen u ponedjeljak (5. august) u Nyonu.

Podsjetimo, play off je faza takmičenja koja dolazi poslije trećeg pretkola, a da bi bh. predstavnici došli do njega prvo moraju izbaciti BATE Borisov, odnosno Malme.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U žrijebu koji je na rasporedu u ponedjeljak, naše ekipe će saznati moguće rivale u play offu, a tu je zaista moguće da na bh. terene dođu neki od evropskih velikana.

Podsjetimo još jednom da se prve utakmice trećeg pretkola Evropa lige igraju 8., a revanši 15. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi