Pretjerali su

Manchester City poslao ljutito pismo upozorenja čelnicima Bayerna

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Leroy Sane nalazi se na meti minhenskog Bayerna, a iz ovog kluba javno govore kako ga žele dovesti iz Manchester Cityja.

Pojedini njemački mediji objavili su prije nekoliko dana da su Bayern i City dogovorili transfer Sanea, ali se ispostavilo da to nisu bile tačne informacije. O ovoj sagi govorio je i trener Bavaraca, Niko Kovač, koji je javno priznao da vjeruje da će Sane doći na kraju u Bayern.

Mnogi su iznenađeni što čelni ljudi njemačkog kluba, pa i trener tako javno govore o svemu iako je još uvijek sve u fazi pregovaranja. Ovakav način naljutio je i čelnike Manchester Cityja.

Engleski mediji objavili su jutros da su s Etihada odlučili poslati mail na adresu prvaka Njemačke i upozoriti ih. Navodno, u Cityju su ljuti što čelnici Bayerna javno govore da će Sane doći iako još uvijek ništa nije blizu dogovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

The Times prenosi da su čelnici Cityja poručili da će prekinuti sve kontakte s Bavarcima ukoliko ne pređu ozbiljno na posao, te ispoštuju ono što od njih traži engleski klub kako bi im prodao Sanea.

City je odbio ponudu Bayerna od 71 milion funti i poručili su da Sane može ići samo ukoliko za njega plate 137 miiliona funti. Sane je na Etihad stigao prije tri sezone za 37 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.