Malcom napustio Barcelonu

Zenit je prvi počeo: Ruski klub provocirao Romu, pa dobio ono što zaslužuje

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Malcom napustio je Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu Zenita.

Malcom je s ruskim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a Barcelona bi od njegove prodaje trebala zaraditit oko 45 miliona eura uključujući bonuse. Brazilac je prije godinu dana stigao u katalonski klub, ali se nije naigrao i odlučio je spakovati kofere.

No, zanimljivo da je prošlog ljeta Malcom bio na aerodromu i čekao avion za Rim jer je dogovorio odlazak u Romu, no predomislio se u posljednji trenutak kada ga je kontaktirala Barcelona.

Malcom je tada bezobrazno odbio Romu, ali se ispostavilo da je odlazak u Barcu velika greška. No, ono što je mnoge iznenadilo jeste da su iz Zenita bez razloga jučer provocirali rimski klub.

U videu predstavljanja Malcoma naveli su da je on bio igrač Rome od 21. do 22. jula prošle godine, ali im u Vučici nisu ostali dužni. Kao što smo već pisali oni su se oglasili na Twitteru i poručili: "Itekako smo ponosni što si bio s nama Malcome. Sada idi i pokaži svoju veličinu u ruskoj ligi. Sretno ti u Zenitu".

Mnogi su pomislili da su u Romi jedva čekali da ismijavaju Malcoma jer je zbog lošeg poteza otišao korak nazad u karijeri, ali nije tako jer se ispostavilo da su u Zenitu prvi prozvali rimski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.