Za Zrinjski slijedi gostovanje Željezničaru

Vukas: Osima mnogo cijenim, nadam se pravom derbiju

Nakon što smo u četvrtak svjedočili senzaciji koju je priredio Zrinjski, ovog vikenda čeka nas još jedan zanimljiv duel, čiji će akter ponovo biti mostarski klub.

Eliminaciju Utrechta i prolaz u 3. pretkolo Evropske lige u taboru Zrinjskog već su arhivirali i okrenuli se maksimalno domaćem prvenstvu. Izabranike Harija Vukasa sutra čeka put u Sarajevo gdje će odmjeriti snage sa Željezničarom na Grbavici, što će biti pravi derbi.

"O Utrechtu više ne govorimo, tu utakmicu smo arhivirali. Uspjeh ostaje za navijače, neka oni guštaju, a mi se okrećemo novim izazovima. Ako želimo biti ozbiljni moramo igrati u kontinuitetu", kazao je na današnjem druženju s novinarima trener Hari Vukas.

Pred Zrinjskim je iznimno teško gostovanje. Željezničar još nije primio gola u prvenstvu.

"Bit će to sraz dvije momčadi koje svojom kvalitetom i renomeom zaslužuju da privuku veliki broj publike. Vjerujem da će to biti pravi derbi. Željezničar cijenimo, znamo da će biti teško i da će njihov trener Amar Osim, o kojem imam visoko mišljenje, pripremiti svoj tim na najbolji mogući način. No, mi idemo da se predstavimo u što boljem svjetlu."

Moguće je da će biti određenih promjena u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sreća je što nema povrijeđenih fudbalera, ali primorani smo rotirati, mada ne puno. Protiv Utrechta je bilo veliko pražnjenje..."

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.