Paklen raspored Sarajeva i Zrinjskog u avgustu

Mjesec može biti i "pakleniji"

Paklen raspored Sarajeva i Zrinjskog u avgustu

E. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u trećem pretkolu Evropske lige imati dva predstavnika, a to su Sarajevo i Zrinjski.

Bh. prvak ekipa Sarajeva došla je do trećeg pretkola nakon što su ispali u prvom pretkolu Lige prvaka, ali srećom u žrijebu bordo klub je preskočio drugo pretkolo i direktno prošao u narednu fazu Evropske lige.

Sarajevo u trećem pretkolu igra protiv BATE Borisova, a prvi meč na rasporedu je 8. avgusta na stadionu Bilino polje, dok je revanš sedam dana kasnije u Bjelorusiji.

Drugi bh. predstavnik u trećem pretkolu je Zrinjski koji je napravio veliko iznenađenje u drugom pretkolu pobjedom protiv Utrechta. Plemići su u četvrtak pred svojim navijačima nakon produžetaka slavili sa 2:1 i plasirali se dalje.

Zrinjski će u trećem pretkolu igrati protiv Malmoa. Prva utakmica igra se u četvrtak u Švedskoj, dok je revanš na rasporedu 15. avgusta na Pecari. No, već sada se može reći da Sarajevo i Zrinjski očekuje paklen raspored u avgustu.

Plemići su već otvorili ovaj mjesec revanš utakmicom protiv Utrechta, a sada slijedi još sedam mečeva. Pored dvomeča protiv Malmoa ekipa Zrinjskog će u Premijer ligi BiH igrati još protiv Željezničara, Zvijezde 09, Tuzla Citya, Borca i Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Sarajeva tiče oni ovaj pakleni mjeseci otvaraju večeras na Koševu utakmicom protiv Slobode. Pored dvomeča protiv BATE-a izabranici Husrefa Musemića će igrati još protiv Širokog Brijega, Radnika, Veleža i Željezničara.

Naravno, treba istaći da ovaj mjesec može biti još pakleniji ukoliko bh. timovi prođu dalje i dođu do playoffa za Evropsku ligu. Tada bi u avgustu imali dodatne dvije utakmice, a playoff igra se 22. i 29. avgusta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Ne znam zašto stalno trpate u isti koš Sarajevo i Zrinjski. Zrinjski je dobio 3 utakmice i jednu đusiro, zaslužio plasman i podigao si ugled. Sarajevo ladno izgubilo obje, i pukom srećom izabrano da igra 3. pretkolo, totalni nonsens.
0 17
Ljiljani1946
kad je sarajevo igralo play off i izbacivalo prvake drzava i renomirane klbove tada svinjski nije znao sta je evropa pogotovo kad se uzme da su izbacili amatersku ekipu pandev..ekipe poput galate borusije levskog dinama besiktasa mancestera... svinjski i dalje moze pratit samo na wikipediji
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi