Posljednje pojačanje Rođenih

Kalezić: Nisam znao da je Velež tako sređen klub

Posljednja ovoljetna akvizija Veleža iz Mostara je crnogorski fudbaler Vasko Kalezić.

Kako start sezone nije bio u skladu s očekivanjima u Veležu su odlučili dodatno pojačati svoje redove, a Ibro Rahimić na kraju se odlučio za 25-godišnjeg Kalezića koji u Vrapčiće dolazi iz Titograda.

Kalezić je inače po vokaciji krilni fudbaler, a prve impresije po dolasku u Velež su više nego pozitivne.

"Prvi utisci su više nego dobri. Nisam ni očekivao da je Velež ovako sređen klub. Dočekan sam kao da sam ovdje dugo, a ne tek nekoliko dana. Nadam se da će tako ostati i u narednom periodu", kazao je Kalezić, koji je svjestan kako se od njega u Mostaru očekuje mnogo.

"Dat ću sve od sebe kako bih se odužio na terenu i pomogao Veležu da ostvari zacrtane ciljeve", istakao je ovaj crnogorski internacionalac.

Za Kalezićeve usluge se ovog ljeta interesovala i Budućnost iz Podgorice, no u posljednji čas se odlučio za Velež i čini se napravio više nego dobar potez.

Ranije je Kalezić igrao još za Vojvodinu, Zetu, Daciju, Honeffos, Baerum, Anagennisi Derynias...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.