Velež i dalje bez bodova

Hoće li Rahimić povući moralni potez i ponuditi mandat na raspolaganje? · Komentar

Adnan Beganović

Tri utakmice, nula bodova i posljednje mjesto na tabeli. Učinak je to mostarskog Veleža kakvog nisu očekivali ni oni najpesimističniji navijači ovog kluba.

Uspjeli su se Rođeni vratiti u društvo najboljih bh. klubova gdje zapravo i pripadaju, a osim na terenu predvođeni fudbalskim vizionarom Šemsudinom Hasićem ostvarili su mnoge pobjede i na drugim frontovima.

Klub je počeo ličiti na klub, na infrastrukturi je urađeno mnogo, a i oni zbog kojih se fudbal igra i zbog kojih je Velež to što jeste ponovo su počeli disati za svoje Rođene.

Nisu zapravo oni nikada ni okrenuli leđa Veležu, no prepoznali su jednu novu energiju koju je u klub donio Hasić sa svojim saradnicima.

Povratak u društvo najboljih kod navijača je izazvao euforiju, što je i opravdano, ali na njihovu
žalost euforija nije zaobišla ni čovjeka koji to jednostavno sebi nije smio i mogao priuštiti, Ibru Rahimića.

Šef struke, vjerovatno "opijen" ubjedljivim pobjedama u nižem rangu i prije ulaska u društvo najboljih stavljao je svoju ekipu uz bok najboljim u državi. A to nije smio raditi. I pored toga što mu je Uprava kluba osigurala sve uslove, prije svega financijske za pojačanja i sklapanje tima koji će biti konkurentan u Premijer ligi, Rahimić je odlučio vjerovati onima koji su se izborili za Premijer ligu. Hrabrost ili nepoznavanje prilika u bh. fudbalu. Usudili bismo se reći ovo dugo.

Tri kola, nula bodova i posljednje mjesto na tabeli, ali i loša atmosfera u ekipi ne miriše na dobro za Rođene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alarmi su upaljeni, a da li ce Rahimić nakon očajnog otvaranja sezone ponuditi svoj mandat na raspolaganje pa možda tako i olakšati posao Upravnom odboru saznat će se u narednim danima.

Jedno je sigurno, moralno bi bilo da to učini, a na čelnicima kluba je onda da odluče.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.