Grbavica u centru pažnje, skromna brojka u Ugljeviku

Pad posjete na premijerligaškim stadionima

Samir Mlaćo

Iza nas su susreti 3. kola Premijer lige. Bilo je veoma uzbudljivo na svih šest stadiona, a vidjeli smo ukupno 15 pogodaka.

Kada je posjeta u pitanju, sasvim očekivano najveću pažnju publike privukao je derbi na Grbavici u kojem su snage odmjerili Željezničar i Zrinjski.

Prema zvaničnom izvještaju delegata, susretu je prisustvovalo 7.170 gledalaca. 

Sigurnu pobjedu Sarajeva nad Slobodom ispratilo je 4.000 navijača, dok je duel starih rivala Veleža i Čelika privukao 3.000 gledalaca.

Široki Brijeg je bio siguran protiv Radnika pred 1.100 gledalaca, dok je 1.000 ispratilo meč na Tušnju između Tuzle City i banjalučkog Borca.

Tek 250 ljubitelja nogometa pratilo je meč između Zvijezde 09 i Mladosti Doboj Kakanj.

Tako je susrete 3. kola na stadionima pratilo ukupno 16.520 gledalaca

Posjeta u 3. kolu Premijer lige:

FK Željezničar - HŠK Zrinjski (7.170)

FK Sarajevo - FK Sloboda (4.000)

FK Velež - NK Čelik (3.000)

NK Široki Brijeg - FK Radnik (1.100)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City - FK Borac (1.000)

NK Zvijezda 09 - FK Mladost (250)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.