Srđan Stanić nakon pobjede: Postigli smo gol u najboljem mogućem trenutku

Igrač Željezničara je bio zadovoljan nakon utakmice

Srđan Stanić nakon pobjede: Postigli smo gol u najboljem mogućem trenutku

S. Pašalić

Nogometaši FK Željezničar su večeras na stadionu Grbavica savladali Zrinjski sa 1:0 i tako se izjednačili sa FK Sarajevo i NK Čelik Zenica sa po sedam bodova na vrhu tabele.

Igrač Željezničara Srđan Stanić je dao svoje viđenje meča.

"Pa dobro, znali smo da nam dolazi jak i kvalitetan protivnik. S obzirom na broj utakmica koji su odigrali u proteklih 20-tak, mjesec dana znali smo da imamo svoju šansu ako nametnemo svoj ritam. Prvih 20-tak minuta smo igrali dobro, kasnije smo dali Zrinjskom posjed lopte, možda nismo trebali do kraja prvog poluvremena, ali odlučnije smo ušli u drugo poluvrijeme i stvorili nekoliko izglednih prilika i mislim da baš u trenutku kada je hajmo reći visio gol, da smo ga postigli u najboljem mogućem trenutku."

"Kasnije smo se branili kvalitetno, igrali kvalitetno kontru, mogli postići i taj drugi pogodak, ali zadovoljni smo i sa ovih 1:0. Nama je bio cilj da probamo iskoristi taj hajmo reć umor Zrinjskog i tu promjenu ekipe, da osvojimo tri boda i da ih ostavimo na nekoj razlici u odnosu na nas za neki naredni period, to smo ostvarili."

"Drago mi je što odbrana opet nije primila gol, to je jako pozitivno, daje impuls napadačima da ćemo mi zadržati mirnoću, zadržati nulu, da oni mogu nešto uraditi. Samim tim bih pohvalio napadače kako Krpića, Asima Zeca, Veselinovića, Zaimovića...Svi su odradili što je traženo od njih i mi smo ostvarili rezultat"

Stanić se dotakao i derbija narednog kola protiv Čelika:

"Pa dobro uvijek je derbi igrati sa Čelikom u Zenici. Čelik je odlično otvorio sezonu, iznenađujuće odlično. Mislim da će biti pun stadion, prelijepa atmosfera je bila igrati večeras, a znamo kako je u Zenici igrati. Ja sam imao priliku igrati par tih derbija kada je Čelik bio stvarno dobar, tada je atmosfera odlična i mislim da imamo šta pokazati"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Generalna ocjena Želje u prva tri kola...Pa mislim da smo zajedno već šest mjeseci, upoznali smo se jako dobro, znamo svoje kvalitete, znamo svoje mane. Pokušavamo sakriti svoje mane, pokazati svoje kvaalitete i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu ako budemo radili ono što stručni štab traži od nas da ćemo biti bolji."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Samo za ljoze ide moj komentar, da može da se nakači njega k'o smrt na babu
4 1
kemoo
sa1946 da si redovan ma tribini koliko seres po portalima jajajevo bi do sad Messija potpisali sam od tebe.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi