Vukas: Meni kao treneru sada nije ugodno pogledati tablicu

Trener HŠK Zrinjski nakon meča

Vukas: Meni kao treneru sada nije ugodno pogledati tablicu

Trener Zrinjskog Hari Vukas nije mogao da bude nimalo zadovoljan nakon novog poraza njegovog tima u Premijer ligi BiH. 

Nakon Sarajeva, bolji od Zrinjskog bio je i Željezničar, a Vukas je nakon meča rekao da mu sada nije nimalo lako pogledati tabelu.

"Čestitam kolegi Osimu i Želji na pobjedi, zaslužena je. Mi smo nažalost podbacili. Bilo je dosta igrača koji nisu bili raspoloženi. Ušli smo u seriju grešaka i kada se sve spoji, dolazimo do ovog rezultat", kaže Vukas na press konferenciji nakon meča i osvrće se na sastav. Podsjetimo, on je večeras izveo gotovo B tim protiv Želje odmarajući sve glavne igrače poslije iscrpljujućeg meča u Evropi protiv Utrechta.

"Imali smo težak raspored u prva tri kola. Izgubili smo od Sarajeva i Želje oba puta minimalno. Po meni su te dvije ekipe odigrale jako pametno protiv nas. Zaslužili su te pobjede. Što se tiče kockanja sa sastavom, mi smo imali težak meč u četvrtak. Ta Evropa uzima danak. Ne bih ja rekao da je to kockanje. Sigurno da bi igrali igrači od četvrtka, ali nisu mogli. To u ovom trenutku ne bih nazvao ni kockanjem ni odmaranjem, moramo razmišljati i o četvrtku kada nas očekuje jako teška utakmica".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Meni kao treneru nije nimalo lako pogledati tablicu sada. Mi u tri kola imamo dva poraza, bez obzira na to što su to Sarajevo i Željo, nije lako. Ne bi bilo dobro zaostajati na samom početku. Ovo je udarac na naše ambicije, jer smo najavljivali titulu. Moramo se što prije vratiti na pobjednički kolosjek", kazao je Vukas.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Odličan trener, Zrinjski je pogodio njegovim dovođenjem. Vratit će se oni brzo u sami vrh, naravno da je teško igrati u ritmu četvrtak-nedjelja, pogotovo igračima iz naše lige.. Željo šampion!!!
0 4
DobarDan
Tek pored ovakvog covjeka vidis koliki je baka papak..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti