Pepe je potpisao petogodišnji ugovor sa Arsenalom

Veliko pojačanje Topnika nije ni otputovalo sa ekipom u Španiju

Mnogi navijači Arsenala su imali jednostavno pitanje: Zašto Pepe nije igrao protiv Barcelone?

S. Pašalić

Arsenal je prije nekoliko dana i zvanično završio transfer Nicolasa Pepea.

Nakon što se dugo vremena povezivao sa londonskim klubom, igrač Lillea je u transferu vrijednom 72 miliona funti stigao na Emirates i potpisao petogodišnji ugovor.

Topnici su dobili sjajnog igrača koji je prošle sezone briljirao u dresu francuskog kluba i u 38 utakmica je postigao 22 gola i upisao 11 asistencija.

Ipak, on se jučer nije našao među igračima Arsenala koji su igrali prijateljsku utakmicu protiv Barcelone, a mnogi navijači londonskog kluba su se zapitali zašto je to tako.

Pepe je ostao u Londonu i nije uopšte putovao u Španiju, a iz Arsenala je stiglo objašnjenje da je 24-godišnjem igraču dato malo dodatnog vremena kako bi zajedno sa Alexom Iwobijem i Mohamedom Elnenyjem, koji također nisu putovali u Barcelonu poradio na svojoj fizičkoj spremi kako bi što bolje dočekao novu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.