Keita je se treninzima Čelika priključio prošle sedmice, a očigledno da je zadovoljio struku Zeničana, te će u nastavku sezone nositi crno-crveni dres

Zeničani pojačavaju konkurenciju u veznom redu

Čelik se pred duel sa Željezničarom pojačava sa dvojicom stranaca

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su imali slobodan dan, a već danas su krenuli s pripremama za narednu utakmicu i derbi protiv Željezničara u subotu na Bilinom polju.

Zeničani su sjajno otvorili novu sezonu sa sedam bodova u tri utakmice, od toga dvije gostujuće pobjede protiv Širokog Brijega i Veleža, što je svakako iznenadilo mnoge ljubitelje nogometa u našoj zemlji.

Iako crno-crveni na treningu imaju 28 igrača, klub će u narednom periodu pojačati još dvojica nogometaša.

Riječ je o 20-godišnjem ofanzivnom veznjaku Keiti Faoulyu, za kojeg smo već pisali da se prošle sedmice priključio treninzima crno-crvenih.

Narednih dana na Bilino polje trebao bi da stigne i 29-godišnji Armel Bradji Dakouri, veznjak koji je prošle sezone za makedonski Sckhupi odigrao 28 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj dvojac u narednim danima trebali bi da potpišu ugovore sa Zeničanima, čime bi još više pojačali konkurenciju u ekipi.

Očigledno je da na Bilinom polju ništa ne prepuštaju slučaju i ne žele da im se ponovi prošla sezona, kada su imali mali roster kvalitetnih igrača, koji ih je i koštao boljeg plasmana na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.