Vrhovac: Navijači su dosta zaslužni za dosadašnje rezultate, protiv Željezničara očekujem spektakl
Vrhovac u duelu sa Fajićem, koji jučer nije imao mnogo prilika za gol, te je odbrana Zeničana bila na visokom nivou

Defanzivac Čelika nakon pobjede u Mostaru

Vrhovac: Navijači su dosta zaslužni za dosadašnje rezultate, protiv Željezničara očekujem spektakl

D. Kurbegović, foto: S. Bošković

Nogometaši Čelika jučer su na stadionu Rođeni u zanimljivoj utakmici nakon preokreta savladali domaći Velež rezultatom 1:2, te su upisali i drugu pobjedu na gostovanjima u ovoj sezoni.

Zeničani su prošle sezone srušili neke negativne tradicije, prije svega na Tušnju i Grbavici, a u ovoj su pobijedili na Pecari i jučer u Vrapčićima, gdje u prošlosti nisu imali mnogo uspjeha i najčešće su ove stadione napuštali pognute glave.

Jedan od najboljih igrača crno-crvenih u jučerašnjem derbiju starih rivala bio je mladi stoper Vedran Vrhovac. Ovaj defanzivac u ova tri kola ponajbolji je igrač Čelika, a jučer je svoju sjajnu igru krunisao i golom iz prekida, koji je na kraju bio dovoljan za pobjedu Zeničana.

Dan nakon utakmice polako su se slegle emocije, te se već okrenulo narednom meču i još jednom derbiju protiv Željezničara.

"Zaista smo imali tešku utakmicu, Velež je od prve minute krenuo napadački, bili su motivisani da se iskupe za dva poraza u dva kola. Postigli su gol iz jedanaesterca i do 30. minute su imali kontrolu utakmice. Onda smo se mi polako oslobodili tog pritiska, te smo krenuli igrati svoju igru, bez puno straha i srljanja, s većim posjedom lopte. Već na početku drugog poluvremena smo u dvije minute postigli dva gola što je šokiralo domaće igrače. Trebali smo to iskoristiti i postići još jedan gol, te završiti utakmicu. Sreća je što na golu imamo i Pavlovića, koji brani fenomenalno u ova tri kola i jučer je zatvorio sve prilaze svome golu. Zaista na kraju velika pobjeda, jer Čelik u prošlosti nije imao mnogo uspjeha na ovom stadionu i teško je dolazio do bodova" ističe Vrhovac.

Navijači su jučer bili velika podrška igračima, a to se vidjelo i prema proslavi golova kada ste otrčali na tribinu gdje su bili smješteni

"Imamo sjajne navijače, to su pokazali u Širokom, protiv Sarajeva, a i protiv Veleža. S njihovom podrškom nama je i lakše igrati i oni su svakako dosta zaslužni za ove naše rezultate. Nadam se da će i u nastavku sezone biti naš 12 igrač i da ćemo se radovati dobrim rezultatima kluba u ovoj sezoni", kaže mladi reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo donosi još jedan derbi na Bilinom polju protiv Željezničara

"Liga je ove sezone dosta jaka, svako kolo donosi nekoliko derbi utakmica. Dolazi nam u goste Željezničar, koji ove sezone isto ima cilj biti u samom vrhu Premijer lige. Prošle sezone smo ih u tri utakmice pobijedili u dva navrata, nadam se da ćemo i ove sezone biti uspješniji. Očekujem jedan spektakl na Bilinom polju, kao i protiv Sarajeva, ne sumnjam da će biti stadion ispunjen, te da ćemo uz veliku podršku naših navijača slaviti pobjedu protiv Željezničara", kazao je za SportSport.ba Vedran Vrhovac stub odbrane Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Jebat ce Zeljo Celika I Amera ze
0 9
ks0l3
smijesni portal brise komentare aaa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi