Fabinho seli u Madrid?

"Bomba" u Madridu, Real dogovorio pojačanje iz Liverpoola

Edmir Škorić

Real Madrid skupo plaća igrače, a ovog ljeta se posebno aktivirao na tržištu.

Već je Real doveo Edena Hazarda za 100 miiona eura, Luku Jovića za 60 miliona, Edera Militaa za 50, Ferlanda Mendja za 48 i Rodryga za 45 miliona eura, ali tu Kraljevi ne staju, već nastoje da pojačaju vezni red.

I dalje se vodi bitka za potpis Paula Pogbe, a u međuvremenu cure informacije kako je Real postigao dogovor s Liverpoolom o transferu Brazilca Fabinha.

Španski mediji tvrde da je igrač dogovorio lične uslove s Realom, te će potpisati ugovor do 2024. i prema istom će zarađivati 7.5 miliona eura godišnje, dok će Liverpool zaraditi 65 miliona eura uz 10 na ime bonusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fabinho je jako zahvalan igrač, prava radilica u sredini terena, a 2012. godine je već igrao u Realu kao pozajmljen igrač iz Rio Avea. Igrao je u drugoj ekipi, ali je upisao i nastup u prvom timu Reala.

Dvadsetpetogodišnji Fabinho je prije Liverpoola igrao za Monaco, a Redsi su ga kupili u ljeto 2018. za 45 miliona eura. Ove sezone već je igrao za Liverpool u meču Community Shielda, kojeg je njegov tim izgubio na penale od Manchester Cityja protekle nedjelje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.