Superkompjuter predvidio ko će biti novi prvak Engleske
City će po predviđanjima superkompjutera ponovo završiti ispred Liverpoola

Zanimljiv je i poredak mjesta koja vode u Ligu prvaka i Evropsku ligu

Superkompjuter predvidio ko će biti novi prvak Engleske

S. Pašalić

Liverpool i Manchester City su prošle sezone vodili bitku do posljednjeg kola za naslov prvaka Premier lige, a Građani su na kraju stigli do trofeja sa jednim bodom prednosti.

Ove sezone ćemo gledati isti scenarij, bar ako je vjerovati superkompjuteru. Naime, City bi trebao ponovo završiti ispred Liverpoola, a Tottenham i Manchester United će završiti na trećem, odnosno četvrtom mjestu.

Po predviđanjima superkompjutera, Brighton, Sheffield United i Newcastle nemaju razloga za zadovoljstvo jer će ispasti iz Premier lige.

Arsenal bi po ovim predviđanjima još jednu godinu u nizu ostao bez Lige prvaka i završit će na petom mjestu, a bez najelitnijeg klupskog takmičenja bi ostao i Chelsea koji bi prema procjenama superkompjutera trebao završiti na šestom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nova sezona Premier lige kreće već u petak kada će prvu utakmicu 1. kola odigrati Liverpool i Norwich, a bit će zanimljivo pogledati kako će izgledati tabela na kraju prvenstva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH_B
eto nek ti volis
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi