Klub iz Torina definitivno ostaje bez titule prvaka iz sezone 2005/2006

Odbijena nova žalba Juventusa, Interu ostaje titula prvaka iz 2006. godine

S. Pašalić

Juventus je prošle godine krajem jula uputio novu žalbu vezanu za titulu prvaka iz sezone 2005/2006.

Klub iz Torina je te sezone završio na prvom mjestu u Seriji A i stigao do naslova prvaka sa 91 bodom, ali su mu kasnije bodovi poništeni zbog skandala Calciopoli te je nakon toga i izbačen u niži rang.

Inter je tada završio na drugom mjestu sa 76 bodova, ali je naknadno proglašen za prvaka, a Juventus je dugi niz godina pokušavao žalbama na raznim sudovima vratiti trofej prvaka.

Ipak, svaka žalba Stare dame je bila odbijena, a posljednju je klub iz Torina uputio prošle godine 31. jula Federalnom sudu za žalbe, ali je isto tijelo danas donijelo odluku da odbije i ovu žalbu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cilj žalbe Juventusa je bio da poništi odluku Federalnog suda iz 2011. godine koji je zbog nedostatka pravnih akata odlučio da naslov prvaka ipak ostaje u rukama Nerazzurra. Danas je potvrđeno da će to tako i ostati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.