Ahmetović se povrijedio u duelu sa Čelikom, ali će biti spreman za BATE

Pojačanje za Musemićev tim

Ahmetović spreman za BATE Borisov! · Saznajemo

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

FK Sarajevo sutra u Zenici igra prvi meč trećeg pretkola Evropske lige. Protivnik bh. prvaka će biti BATE Borisov. 

Sarajevo je minulog vikenda s 3:0 pobijedilo Slobodu, a Husref Musemić zbog povreda nije mogao računati na neke veoma važne igrače, uključujući Mersudina Ahmetovića. 

Iskusni stručnjak je poslije pobjede kazao kako se nada povratku nekih igrača za susret s BATE-om, a dobra vijest za Bordo tima je što će sutra moći računati na Ahmetovića. 

Iskusni napadač se oporavio od mišića koju je zadobio u duelu sa Čelikom i uredno će konkurisati za okršaj s bjeloruskim timom. 

Povratak Ahmetovića u timu je svakako ohrabrujuća vijest za Musemića jer ovaj fudbaler svojim znanjem i iskustvom daje dimenzijiu više napadu bh. prvaka. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, ekspedicija FK Sarajevo će tokom dana stići u Zenicu, a u kasnim popodnevnim satima ih očekuje trening na Bilinom polju. Prije toga će biti održana press konferencija.

Sutrašnji duel počinje u 19:45. UEFA je odredila da utakmicu sudi Alexandre Boucat iz Belgije, dok će njegovi asistenti biti Jimmy Cremers i Pieter Becquet, također iz Belgije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.