Poseban dress code za navijače BATE Borisova na Bilinom polju

Bjelorusi stižu u Zenicu

Poseban dress code za navijače BATE Borisova na Bilinom polju

A. Čaušević

Sarajevo i BATE Borisov će svoj prvi susret trećeg pretkola Evropske lige igrati na Bilinom polju. 

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 19:45, a kakvu-takvu podršku u zeničkom hramu fudbala će imati i bjeloruski prvak.

Prema informacijama koje se mogu pronaći na BATE-ovoj web stranici navijači koji planiraju doputovati u Zenicu moraju ispuniti posebnu prijavnicu te najaviti svoj dolazak.

Osim toga, jasno je naglašen i dress code pa je pristalicama "žuto-plavih" preporučeno da budu obućeni u crno.

FS Bjelorusije izašao u susret BATE Borisovu

BATE je minulog vikenda sa 8:1 pobijedio Torpedo u Kupu Bjelorusije, a nakon tog meča trener Alyaksey Baha se žalio na raspored njegove ekipe jer je planirano da 10. augusta igraju protiv ekipe Energtik-BKU.

"Igramo u 8. augusta u Zenici na 30 stepeni, a aerodrom je u Sarajevu, a još ne radi noću. Primorani smo da poletimo u petak u 9 sati, nećemo doći u Minsk prije ručka, a već je 10. augusta utakmica protiv Energetika. To je nonsens, molim da se pomjeri meč za jedan dan i da se prekine ova rasprava", rekao je tada Baha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izvršni odbor FS Bjelorusije je "čuo" Bahine vapaje pa je odlučio izaći u susret BATE-u tako što je susret s Energetom-BKU pomjeren za nedjelju 11. august, dok je susret s Dynamo Brestom planiran za 17. august pomjeren za 25. septembar.

Sličan potez napravio je i Komitet za takmičenje NS/FS BiH koji je prihvatio zahtjev Sarajeva za odgađanje utakmice 4. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Dzenazu klanjaju Bateu
4 0
Nikoizniceg
Kakva smo mi država... :D
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi