FS Bjelorusije izašao u susret BATE Borisovu

Protivnik FK Sarajevo u Evropi

FS Bjelorusije izašao u susret BATE Borisovu

A. Čaušević

FK Sarajevo će u trećem pretkolu Evropske lige za rivala imati nezgodni BATE Borisov, ekipu koja već godinama dominira bjeloruskim fudbalom. 

U četvrtak na stadionu Bilino polje ove dvije ekipe će odmjeriti snage po prvi put, dok je revanš meč na programu 15. augusta u Borisovu.

BATE je minulog vikenda sa 8:1 pobijedio Torpedo u Kupu Bjelorusije, a nakon tog meča trener Alyaksey Baha se žalio na raspored njegove ekipe jer je planirano da 10. augusta igraju protiv ekipe Energtik-BKU.

"Igramo u 8. augusta u Zenici na 30 stepeni, a aerodrom je u Sarajevu, a još ne radi noću. Primorani smo da poletimo u petak u 9 sati, nećemo doći u Minsk prije ručka, a već je 10. augusta utakmica protiv Energetika. To je nonsens, molim da se pomjeri meč za jedan dan i da se prekine ova rasprava", rekao je tada Baha.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izvršni odbor FS Bjelorusije je "čuo" Bahine vapaje pa je odlučio izaći u susret BATE-u tako što je susret s Energetom-BKU pomjeren za nedjelju 11. august, dok je susret s Dynamo Brestom planiran za 17. august pomjeren za 25. septembar.

Sličan potez napravio je i Komitet za takmičenje NS/FS BiH koji je prihvatio zahtjev Sarajeva za odgađanje utakmice 4. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi