Ide u Arsenal?

David Luiz odbio trenirati s Chelseajem jer želi potpisati za gradskog rivala

Endin Čaušević

Brazilski defanzivac David Luiz u samom finišu prelaznog roka mogao bi napustiti Chelsea.

Poznato je da ljetni prelazni rok u Engleskoj traje do početka nove sezone, a prvo kolo Premiershipa igra se već u petak. Klubovi imaju još nešto više od 24 sata da pokušaju dovesti pojačanja.

U engleskim medijima pojavila se informacija da bi Chelsea mogao napustiti David Luiz. Iskusni 32-godišnji defanzivac vjerovatno neće biti u početnoj postavi kod Franka Lamparda što mu se baš ne sviđa.

Mediji na Otoku objavili su da je David Luiz odbio danas trenirati s Plavcima i da je zatražio transfer. Navodno, interes za njega pokazao je Arsenal i Brazilac nema ništa protiv da potpiše za gradskog rivala.

Luiz s Chelseajem ima ugovor na još dvije godine, ali sve su šanse da će već ovog ljeta napustiti Plavce. Upravo bi Brazilac mogao biti prijeko potrebno pojačanje u zadnjoj liniji Arsenala i sigurno će biti itekako zanimljivo pratiti rasplet ove situacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.