Kierney će sutra stići na ljekarske preglede

Škoti su na kraju ipak odlučili prihvatiti ponudu

Arsenal je uspio: Lijevi bek Celtica sutra stiže u London i potpisuje za Topnike

S. Pašalić

Nekoliko britanskih medija prenosi informaciju da su Arsenal i Cletic postigli dogovor oko transfera Kierana Tierneya.

Londonski klub već neko vrijeme pokušava dovesti lijevog beka škotskog tima i slao je dvije ponude, ali su one odbijene.

Sada se navodi da je Celtic prihvatio ponudu od 25 miliona funti, te bi 22-godišnji Tierney sutra trebao obaviti ljekarske preglede i potpisati za Arsenal s obzirom da sutra u 18 sati završava i prelazni rok u Engleskoj.

Tierney je prošle sezone odigrao 40 utakmica za prvaka Škotske i postigao je jedan gol, a posljednju utakmicu je odigrao 4. maja nakon čega više nije igrao zbog povrede.

Trener Celtica Neil Lennon je večeras nakon utakmice protiv CFR Cluja rekao: "Ne znam ništa. Rekao sam da me posljednjih dana neće iznenaditi ako se Arsenal vrati po igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako ode, ide sa najboljim željama svih ljudi. Izvanredan je talent i sjajno dijete."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.