(Foto: EPA)

Ide na posudbu

Kubo je oduševio, ali za njega nema mjesta u Realu

Midhat Šljivak

Takefusa Kubo potpisao je nedavno šestogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

Talentovani Japanac igrao je veoma dobro u pripremnim utakmicama. Pokazao je izuzetan talenat, ali za njega neće biti mjesta u prvom timu kod Zinedinea Zidanea.

On će svoju prvu sezonu u La Ligi početi u dresu Valladolida. Rukovodstvo kraljevskog kluba ga je odlučilo posuditi i smatraju da je to mnogo bolja opcija nego da igra za Real Castillu.

Kubo će tako u dresu Valladolida imati šansu da se pokaže na velikoj sceni. Nema dileme da će biti dobro pojačanje za ovaj klub i da će imati šansu da pokaže šta zna.

La Liga je sigurno veliki izazov za 18-godišnjeg Japanca, a Valladolid će sigurno dobiti mnogo novih fanova u njegovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Japanci su ludi za fudbalom. Pomno prate sve svoje igrače i španski tim će imati profita od toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.