Majstorija Hazarda donijela Realu pobjedu, ali Zidane neće biti zadovoljan
Hazard je majstorski pogodio u 19. minuti

Klub iz Madrida nije oduševio igrom

Majstorija Hazarda donijela Realu pobjedu, ali Zidane neće biti zadovoljan

S. Pašalić

Real Madrid je odigrao prijateljsku utakmicu protiv RB Salzburga i ostvario pobjedu minimalnim rezultatom 1:0.

Ekipa Zinedinea Zidanea je odigrala svoju šestu pripremnu utakmicu pred početak nove sezone i iako je slavila, Francuz neće imati previše razloga za zadovoljstvo.

Karim Benzema je u ranoj fazi utakmice imao veliku priliku da dovede Real u vodstvo, ali je bio neprecizan.

Ipak, u 19. minuti klub iz Madrida je poveo nakon što je Eden Hazard postigao sjajan gol sa vrha šesnaesterca, a bio je ovo i prvi gol Belgijanca u dresu Kraljevskog kluba.

Salzburg je pružio dobar otpor i u 27. minuti je vrlo lako mogao stići do izjednačenja, ali je Minamino sa dva metra poslao loptu pored stative.

Hazard je u 39. minuti mogao i do drugog gola, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Stanković.

Nastavak je donio nešto lošiju igru Reala, a Zidane je napravio i dosta izmjena. Najbolju priliku za gol je u 84. minuti imao Luka Jović, ali je njegov šut zaustavio golman Salzburga.

Zanimljivo je da je ovo bio i jedini šut Reala na gol u drugom poluvremenu. Na kraju je ostalo 1:0 za klub iz Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti