(Foto: EPA)

Dodatni novac

Ako Lukaku krene zabijati u Interu, Unitedu će to donijeti dodatnu zaradu

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku postat će novi član Intera.

Transfer između Manchester Uniteda i Nerazzurra je dogovoren, a ukupna vrijednost transfera je 65 miliona eura.

Također, United će kroz određene bonuse dobiti još 10 miliona eura, imaju pet posto od naredne prodaje, ali i još jedan veoma interesantan bonus.

Ako Lukaku počne zabijati redovno u dresu Intera, to će Unitedu donijeti dodatnu zaradu. Potrebno je da zabije 25 golova po sezoni u prve tri godine ugovora sa Interom, te će na taj način zaraditi maksimalno još 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da je samo bitno da Lukaku redovno zabija u prve tri sezone. Svaki put kada dođe do brojke od 25 golova u sezoni United će imati dodatnih pet miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.