Brazilac prešao u redove gradskog rivala

David Luiz potpisao za Arsenal i izabrao "kultni" broj na Emiratesu · Zvanično

Edmir Škorić

Brazilski stoper David Luiz u samom finišu prelaznog roka u Engleskoj potpisao je za Arsenal.

Nakon svega, može se reći da je Arsenal odradio sjajan prelazni rok, a posljednjeg dana na Emiratesu su se pobrinuli da pojačaju zadnju liniju, pa je došao lijevi bek Kieran Tierney iz Celtica i stoper David Luiz iz Chelseaja. Njih dvojica zajedno su plaćeni oko 33 miliona funti.

Iako je Luiz u maju potpisao novi ugovor s Chelseajem, u srijedu je zatražio transfer jer je pao u drugi plan i nije želio da bude rezerva.

Defanzivcu je dobro došao Arsenal, kojem svakako treba novi defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu londonskog Chelseaja Brazilac je sudjelovao u osvajanju jednog naslova prvaka Engleske (2017.), dva FA kupa (2012. i 2018.) te tri europska trofeja: Lige prvaka 2012. te Europske lige 2013. i 2019. godine.

Luiz je izabrao broj 23 u Arsenalu, a taj broj je ponosno nosio Sol Campbell u vrijeme kada je Arsenal bio u samom vrhu engleske Premier lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.