Fudbaler Batea Dmitri Baga

"Vidi se šampionski duh u igračima FK Sarajevo, a ovako nešto kao sinoć nisam doživio"

Midhat Šljivak

Dmitri Baga postigao je jučer u Zenici vodeći gol za BATE Borisov protiv FK Sarajevo.

Bjeloruski tim je na Bilinom polju slavio sa 1:2 i ima veliku prednost pred uzvrat na svom terenu, a Baga se osvrnuo na sve što se dešavalo na utakmici.

"Teška utakmica, teško vrijeme. Bilo je prevruće", rekao je Baga, te je nastavio:

"Igrali smo protiv odličnog tima, koji je šampion svoje zemlje. Vidi se u njihovim igračima taj pobjednički i šampionski duh", istakao je Baga.

Posebno se bjeloruski fudbaler osvrnuo na atmosferu koja je vladala na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Atmosfera je bila nevjerovatna. Fudbal na Balkanu je poznat po takvoj atmosferi. Istina, prekid nas je malo koštao, ali to ništa nije novo u ovim zemljama, gdje su navijači temperamentni. Iako imamo veliko iskustvo u Evropi, ovakvu atmosferu gotovo da nismo vidjeli", rekao je Baga.

Revanš utakmica između BATE-a i Sarajeva igra se u četvrtak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.