Fudbaler BATE-e o FK Sarajevo: Dobar su tim, ali šteta je što su nam zabili gol

Maksim Skavysh o Bordo timu

Fudbaler BATE-e o FK Sarajevo: Dobar su tim, ali šteta je što su nam zabili gol

Midhat Šljivak

BATE Borisov sinoć je u Zenici savladao FK Sarajevo sa 2:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige.

Bjeloruski velikan je iskusnom igrom uspio da savlada Bordo tim, a nakon meča je veliko zadovoljstvo iskazao fudbaler BATE-a Maksim Skavysh.

"Generalno smo odigrali dobar meč, ali najbitnije je da smo napravili dobar rezultat. Pobjeda nam daje veliki optimizam. Šteta što su nam postigli taj gol, a vjerujem da smo ga primili zbog lošije fizičke spreme. To je utjecalo na našu koncntraciju", rekao je fudbaler bjeloruskog tima.

FK Sarajevo smatra dobrom ekipom.

"Dobar su tim. To se vidi iz kreativnosti igrača, defanzivci su zaista dobri. Nije se bilo lako nositi s njima. Lakše nam je bilo igrati kada je lopta između njih dvojice, tako smo ostvarivali prednost".

Skavysh je bio taj koji je iznudio penal iz kojeg je njegov tim došao do drugog gola.

"Dragun mi je poslao loptu u prazan prostor, vidio sam da defanzivac trči dijagonalno prema lopti i shvatio sam da mogu stići do lopte prije njega. Uspio sam ga pretrčati, povukao me je za ruku i srušio. Čist penal".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Fudbaler Batea vjeruje da još uvijek nije sve gotovo, ali da je prednost na njihovoj strani.

"Uživat ćemo u pobjedi, pa ćemo misliti o uzvratu. Uvjeren sam da ništa lakše neće biti u uzvratu. Dva gola u gostima su dobra zaliha, ali zalaganja i borbenosti na našem stadionu neće izostati. Potrošili smo dosta energije u Zenici da bismo pobijedili i budite sigurni da će momci sa posvećenostu ući i u drugi meč", rekao je Skavysh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi