(Foto: EPA)

Topnici dobro poslovali

Kako će izgledati 'novi' Arsenal?

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Arsenala ambiciozno ulazi u novu sezonu.

Topnici su ovog ljeta jako dobro poslovali na tržištu. Potrošili su čak 141 milion funti na pojačanja, a najzvučnije ime je svakako Nicolas Pepe.

Fudbaler iz Obale Slonovače je plaćen 72 miliona funti i najskuplji je fudbaler u historiji kluba, a svakako vriejdi spomenuti dolaske Kierana Tierneyja, Davida Luiza i Danija Ceballosa.

Pojačao je Unai Emery ekipu na svim dijelovima terena. Imat će i svježe krvi sa klupe, a cilj je svakako ostvariti plasman među četiri najbolje ekipe, kako bi se tim vratio u Ligu prvaka.

Napadački dio ekipe je zaista fantastičan. Pojačao ga je Pepe, a tu su Alexandre Lacazette i Pierre-Emerick Aubameyang. Taj trio će skupa napadati u formaciji koju Emery najviše voli 4-3-3 sa Lacazetteom kao isturenim napadačem, te Pepeom i Aubameyangom na krilnim pozicijama.

Treba svakako istaći da će Luiz i Tierney imati svoje mjesto u odbrani, a zbog dolaska Tierneyja bi mjesto u početnom satavu mogao izgubiti Sead Kolašinac.

Klupa Topnika ovog puta ima šta da kaže, a na njoj će vjerovatno da sjede Mesut Ozil, Hernikh Mkhitaryan...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovako bi trebao izgledati početni sastav Arsenala u novoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.