Martialu novi broj

Lukaku otišao, pa United danas dobio novu devetku!

Edmir Škorić

Belgijski napadač Romelu Lukaku je prelaskom u Inter ostavio slobodnu "devetku".

Ipak, samo dan kasnije je Manchester saopštio kako taj broj odlazi u vlasništvo francuskog napadača Anthonyja Martiala.

Martial je nosio broj 11, ali je odlaskom Lukakua odlučio da preuzme njegov broj, pa će imati "kultnu" devetku na leđima u narednoj sezoni.

Sada ostaje slobodan njegov broj 11, a u januaru bi i on mogao pripasti nekom novom igraču. Vjeruje se da će Crveni vragovi u zimskom prelaznom roku ipak da dovedu nekoga od željenih pojačanja poput Eriksena ili Fernandesa.

Ako vas zanimaju i ostali brojevi igrača Uniteda u novoj sezoni, možete pronaći ovdje.

Solskjaer i Lukaku imali žestok okršaj, a sve zbog jednog Unitedovog igrača

Ole Gunnar Solskjaer je navodno imao oštar napad na Romelua Lukakua prije nego što je Belgijanac prešao u Inter.

Lukaku je u četvrtak za 73 miliona funti potpisao za Inter, nakon što je bez odobrenja kluba posljednje sedmice trenirao u Anderlechtu.

Dodatno je uznemirio svoje bivše poslodavce kada je na Twitteru ostavio dokument u kojem je pokazao da je zabilježio "najveću brzinu" tokom treninga u Unitedovoj predsezonskoj turneji, što su bili povjerljivi podaci i nisu smjei da idu u javnost.

Uostalom, javno je tada prozvao Lukea Shawa, koji je u datom dokuemntu o izdržljivosti i brzini bio najslabije ocijenjen Unitedov igrač.

Prema britanskom Metrou, Lukakuov nepromišljeni potez najviše je razljutio Solskjaera, a on je navodno pokrenuo 'brutalni' verbalni napad na igrača zbog ismijavanja Shawa i prikazivanje svog saigrača u lošem svjetlu.

Lukaku je već duže vrijeme "isključen" u Manchesteru, svjestan da pored Marcusa Rashforda ne može dobiti startno mjesto u timu, a za transfer u Seriju A zalaže se već mjesecima.

Belgijanac se nada da će uspjeti oživjeti karijeru u Interu, a klub mu je uručio dres s brojem devet, koji su prethodno nosili igrači poput Ronalda, Hernana Crespa i Samuela Eto'a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte, novi trener Intera, žarko je želio Lukakua u svom napadu, a uz njega i Edina Džeku, čiji transfer se još očekuje.

Lukaku bi mogao debitovati u subotu kada Inter igra protiv Valencije prijateljski meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.