Lukaku je u četvrtak za 73 miliona funti potpisao za Inter, nakon što je bez odobrenja kluba posljednje sedmice trenirao u Anderlechtu.

Dodatno je uznemirio svoje bivše poslodavce kada je na Twitteru ostavio dokument u kojem je pokazao da je zabilježio "najveću brzinu" tokom treninga u Unitedovoj predsezonskoj turneji, što su bili povjerljivi podaci i nisu smjei da idu u javnost.

Uostalom, javno je tada prozvao Lukea Shawa, koji je u datom dokuemntu o izdržljivosti i brzini bio najslabije ocijenjen Unitedov igrač.

Prema britanskom Metrou, Lukakuov nepromišljeni potez najviše je razljutio Solskjaera, a on je navodno pokrenuo 'brutalni' verbalni napad na igrača zbog ismijavanja Shawa i prikazivanje svog saigrača u lošem svjetlu.

Lukaku je već duže vrijeme "isključen" u Manchesteru, svjestan da pored Marcusa Rashforda ne može dobiti startno mjesto u timu, a za transfer u Seriju A zalaže se već mjesecima.

Belgijanac se nada da će uspjeti oživjeti karijeru u Interu, a klub mu je uručio dres s brojem devet, koji su prethodno nosili igrači poput Ronalda, Hernana Crespa i Samuela Eto'a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte, novi trener Intera, žarko je želio Lukakua u svom napadu, a uz njega i Edina Džeku, čiji transfer se još očekuje.

Lukaku bi mogao debitovati u subotu kada Inter igra protiv Valencije prijateljski meč.