Foto: NK Široki Brijeg

Bez pobjednika na Mokrom Docu

Posušje i Široki Brijeg nakon deset godina odigrali utakmicu

Posušje i Široki Brijeg nakon deset godina na Mokrom Docu su odigrali utakmicu.

Posljednji put Posušje se sa Širokim Brijegom sastalo 23. maja 2009. godine u Premijer ligi BiH, a kako je u međuvremenu ovaj nekada stabilni klub počeo propadati, sve do sad novu utakmicu nisu odigrali.

Komšijski prijateljski duel na kraju je završen remijem, odnosno rezultatom 2:2, a utakmicu su bolje otvorili gosti koji su golovima Stipe Jurića u 9. i Alena Jurilja u 11. minuti imali veliku prednost.

Veoma brzo u meč su se vratili domaći. U 13. minuti Dominik Begić je smanji prednost, a kada se činilo kako kako slijedi prava golijada, napadači su zakazali i na novi gol se čekalo sve do 73. minute.

Tada je Širokobriježanin Jure Glavina "presudio" svojima i postavio konačan rezultat - 2:2.

Prijateljska utakmica:

HŠK Posušje - NK Široki Brijeg

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Galić, Musa, Crnogorac, M. Jukić, T. Milićević, Landeka, Soldo, Mandurić, Bešlić, Glavina, D. Begić (još su igrali: Čamber, Kovač, Pišković, I. Milićević, Z. Begić, Markota, Bakula, P. Galić, V. Galić, L. Jukić). Trener: Leo Slišković

NK Široki Brijeg: Miškić, Marušić, Hrkać, Matić, Barišić, Mašić, B. Vukoja, Z. Vukoja, Franjić, Jurić, Jurilj (još su igrali: Pehar, Kovačić, Cipetić, Ćorić, Stanić, Enin, S. Marić, Gbakle, Jović, Bagarić). Trener: Denis Ćorić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.