Prava konfuzija na terenu

U Liverpoolu su već pronašli rupu u novom pravilu izvođenja slobodnih udaraca

Endin Čaušević

Od ove sezone odlučeno je da će u fudbalu biti nekoliko novih pravila, a jedno od njih je i izvođenje slobodnih udaraca.

Liverpool je sinoć pobijedio Norwich sa 4:1 u prvom meču nove sezone Premiershipa. Redsi su bez većih problema stigli do pobjede i pokazali da će i ove sezone biti kandidat za titulu.

U drugom poluvremenu vidjeli smo zanimljivu situaciju kada su domaći imali slobodan udarac iz izgledne situacije. Poznato je da prema novim pravilima igrači ekipa koja izvodi slobodnjak ne smiju biti u živom zidu s protivničkim fudbalerima i gurati ih kako je to bio običaj.

Međutim, u Liverpoolu su itekako pokazali da novo pravilo ima svoje nedostatke i pronašli su rupu. Oni su stali metar ispred igrača Norwicha i pokrivali dio ispred golmana ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga je nastala totalna konfuzija na terenu i sada je jasno da će timovima biti mnogo lakše postizati golove iz ovakvih situacija jer golman skoro pa i ne vidi loptu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.