Aguero je pogodio sa bijele tačke tek iz drugog pokušaja

Mnogi već smatraju da uništava igru

Tek je prvo kolo, a navijači u Engleskoj su već bijesni zbog VAR-a

S. Pašalić

Manchester City je u svojoj prvoj utakmici nove sezone Premier lige bio ubjedljiv protiv West Hama u gostima sa 5:0.

Gabriel Jesus je pogodio za vodstvo Cityja, a zatim je Sterling sa dva gola povisio na 3:0. Sergio Aguero je iz penala u 86. minuti bio siguran za 4:0, a Sterling je novim golom postavio konačan rezultat.

Ipak, ova utakmica je izazvala dosta kontroverzi, upravo zbog penala koji je izveo Sergio Aguero.

Naime, od ove sezone se u Premier ligi koristi VAR tehnologija, a već u 1. kolu je izazvala dosta bijesa kod nekih navijača.

Argentinac je izveo penal koji je odbranio golman West Hama, ali je na asistenciju VAR-a odlučeno da se penal ponovi jer je igrač West Hama Declan Rice prerano ušao u šesnaesterac.

Zbog toga su mnogi navijači na društvenim mrežama popljuvali VAR i većina ih je bila složna u tome da to uništava čari nogometne igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.